Лікуючий доктор на пенсії, кандидат на докторську ступінь в Портсмутському університеті Джеремі Локвуд, потрапив на дивно виглядаючого динозавра.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Daily Star»

Несподівана знахідка, яку зробив літній лікар, стала новим і неймовірним відкриттям. Динозавр був знайдений на острові Уайт завдяки тому, що доктор помітив у тварин дуже величезний ніс.

Джеремі Локвуд з Чейла копався в старих кістках, коли на ізоляції натрапив на стародавню істоту з "опуклим" носом.

64-річний чоловік сказав, що збирав "антикваріати" з Музею природної історії в столиці Англії та Музею острова динозаврів, коли зробив дивовижне відкриття.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Динозавр
Динозавр

Колишній терапевт каже, що ця знахідка стала однією з кращих після того, як він помітив залишки, які зберігалися з 1978 року.

Доктор Локвуд, який вивчає школу навколишнього середовища, географії та геонаук, сказав: "Це був знак того, що саме в цьому динозаврі з острова Уайт дійсно було щось особливе. За сотні років люди знали тільки про два види динозаврів на цьому дивовижному острові - травоїдного ігуанодона bernissartensis і Mantellisaurus atherfieldensis. Я відчував, що маленькі відмінності між залишками відкриють новий вигляд, тому я прийняв рішення досліджувати і сфотографувати анатомію кожної кістки".

Його завдання виявилося успішним, і з тих пір він назвав вид "Brighstoneus simmondsi" - на честь селища, який розташований недалеко від місця розкопок - Brighstone.

Динозавр, фото: GettyImages
Динозавр, фото: GettyImages

"Я бачив залишки динозаврів, які, як повідомляється, відносяться до одного виду, але мене спантеличило, чому вони виглядають так по-різному. Через 4 роки вивчення коробок з кістками я реконструював череп, який зберігався з 1978 року, і, помітив, що кінчик його носа - опуклий", - продовжив Джеремі Локвуд.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у мережі повідомили про два види динозаврів.