Біля берегів Англії вчені виявили останки стародавньої істоти, яка перевертає все уявлення про доісторичну фауну.

Про це повідомив Instagram-аккаунт Guardian. У ЗМІ монстра називають"рогатої пекельної чаплею з обличчям крокодила". Це щось середнє між птахом і динозавром, ще більш загрозливе, ніж птеродактиль. Вік останків хижака близько 125 мільйонів років. Палеонтологи дали йому офіційну назву Ceratosuchops inferodios.

Пост Guardian, скрін Instagram Guardian
Пост Guardian, скрін Instagram Guardian

Передбачається, що за життя ця істота була зростом 9 метрів, володіла потужними кігтями. Жах наводить і його рогатий шишкуватий гігантський череп і довгі зуби, як у крокодила. Чудовисько жило у воді і харчувалося здобиччю, яку ловило там же.

"Це дійсно захоплююча новина для світу динозаврів, оскільки це одні з найбільш харизматичних і загадкових хижаків"— - каже керівник проекту, співробітник Саутгемптонського університету Ніл Гостлінг. Він додав, що знахідка в черговий раз підтвердила: Острів Уайт, де була виявлена жахлива діноцапля, дійсно є найкращим місцем в Європі для пошуку останків динозаврів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Гостлінг підкреслив, що крокодилячі зуби Чаплі, ймовірно, допомагали їй ловити слизьку рибу. Швидше за все, динозавр стояв у воді і ловив цими масивними щелепами свою здобич. Але був і другий варіант того, як полював цей дивний звір. Він міг чекати здобич у воду, як це роблять сучасні алігатори.

Нагадаємо, раніше зуби на місці, а Гендальфа немає: археологи відкопали останки дивовижних "хоббітів"

Також "Знай.иа" справжній дракон": вчені дістали з давніх пісків гіганта з 7-метровими крилами, замість пащі - спис

Як повідомляв портал «Знай.иа", "ТАТО, дивись-слід": 4-річна дівчинка випадково відкрила динозаврів віком 220 мільйонів років