Для всіх любителів старожитностей і загадок історії з'явилися дуже цікаві новини. Так, в австралійському штаті Квінсленд було знайдено птерозавра групи Anhangueria. Відомо, що ця рептилія мешкала на землі в "крейдяний" період.

Від птерозавра, що отримав назву Thapunngaka shawi, залишилася цілою лише щелепа - через тонкі порожнисті кістки останки цих древніх тварин зберігаються дуже погано.

Про це стало відомо завдяки новій публікації видання CNN.

Птерозавр, фото: Instagram
Птерозавр, фото: Instagram

"Ця рептилія найбільше схожа на справжнього дракона", — заявив тім Річардс з лабораторії динозаврів школи біологічних наук з Університету Квінсленда, який очолив групу вчених.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крила розмахом 7 метрів, череп більше метра в довжину, близько 40 зубів, ідеально підходять для захоплення риб – таким страхітливим був крейдяний птерозавр.

Птерозавр, фото: Instagram
Птерозавр, фото: Instagram

"Новий птерозавр, якого ми назвали Тапуннгака шаві, був страшним звіром з списоподібною пащею і розмахом крил близько семи метрів. По суті, це був просто череп з довгою шиєю, прикріплений до пари довгих крил. Ця тварюка була досить лютою", - так описав знахідку Том Річардс.

Це третій вид ангангуеріанського птерозавра, відомий в Австралії. Його назва походить від імені корінних народів району Річмонда, де було знайдено скам'янілість, і включає в себе слова з нині вимерлої мови народу ванамара.

"Щоб було ясно, потрібно сказати, що ця тварина не була схожа ані на птицю, ані навіть на кажана – птерозаври були успішною і різноманітною групою рептилій, найпершими костистими тваринами, які зробили спробу силового польоту", — прокоментував вчений.

Раніше повідомляли, "Укрпошта" потрапила в скандал з мертвими бджолами: мільйони тіл у пакеті.

Як повідомляв Знай.uа, українські ветеринари врятували мініатюрну 16-річну квакшу Жабика: унікальна операція.

Знай.uа писав, найбільшу перлину в світі десять років зберігали під ліжком: знахідка за $100 мільйонів.