Дівчина-Українка з Польщі приїхала до Києва на три дні в гості до друзів. Свої враження від столиці вона розповіла у відеоролику.

"Здавалося б, не так багато часу пройшло і я не повинна була відвикнути від українського міста, але це зовсім не так. Київ мене здивував, місцями шокував. Особливо мене вразило метро своїм ритмом і атмосферою», - поділилася автор ролика.

Вона зазначила, що хоче показати, як живуть люди в Києві, але не в центрі, а в житлових районах, що складаються з типової радянської забудови. Наприклад, житловий район на правому березі – біля станції метро Дружби Народів. Там проживають різні люди, але житло в цілому дороге.

"Що кидається в очі – це торгівля. Торгують скрізь, і в метро, і на вулиці, і навіть з машин», - дивується колишня Українка.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У столиці багато п'ятиповерхових будинків, хрущовок. Вони не відремонтовані і не утеплені, до чого вона звикла в Кракові. Тому багато утеплених балконів, галаслива дорога, на вікнах решітки та ролети. Чудеса парковки-машини стоять посеред тротуарів, кинуті автомобілі. У дворах немає трави, зате є клумби зі старих шин, пофарбовані в патріотичні кольори.

В Україні не сортують сміття, пластик і все інше викидають упереміш.

Скрін, відео YouTube життя в Києві
Скрін, відео YouTube життя в Києві

"За цінами-квартири тут не дуже дорогі, 70-80 тисяч доларів. У порівнянні з Краковом - тут квартири дешевше. Але жити в такому будинку не хочеться, хіба що приходити поспати і йти на роботу», - обурюється дівчина.

Разом з тим, новобудови часто зводять без дозволів, а ціни квартир в них набагато дорожче. Але галасливі дороги не дають жителям елітних ЖК навіть відкрити вікна.

Скрін, відео YouTube життя в Києві
Скрін, відео YouTube життя в Києві

До автора ролика підійшов охоронець одного з бізнес-центрів, і спробував заборонити знімати будівлю, тому що "власник забороняє його знімати".

Раніше повідомляли, "Я тут сплю, шо сталося": п'яний маршрутник, ховаючись від копів, "замаскувався" під пасажир.

Як повідомляв Знай.uа, а голову ти вдома не забув? Українець заплатить 17 тисяч гривень за те, що не взяв з собою паспорт.

Знай.uа писав, в які країни ЄС можуть потрапити українці: перелік документів та умови.