Українські прикордонники показали найменшу породу собак, які допомагають їм нести службу на рубежах країни. Про це розповіли у Державній прикордонній службі України.

Як зазначається, найменші чотирилапі охоронці державних рубежів - службові собаки породи цвергшнауцер. Ці милі песики, як виявляється, є чудовими службовими собаками.

І саме такого напарника, з благородною кличкою Принц, обрав собі прикордонник Микола Смоквіна.

Прикордонники розповіли, що родом ця порода собак з Німеччини. "Шнауцер" в перекладі з німецької мови означає "вусата мордочка", а "цверг" - "мініатюрний, маленький".

Скрін, Facebook ДПСУ
Скрін, Facebook ДПСУ

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скрін, Facebook ДПСУ
Скрін, Facebook ДПСУ

«Незважаючи на маленький розмір, ці собаки надзвичайно сміливі, а в роботі вони нічим не поступаються іншим великим породам собак. Я обрав саме цю породу за їх відмінні робочі якості, а ще мені сподобався трішки кумедний вигляд пса», - поділилися кінологи.

Наразі Микола Смоквіна разом із волохатим «напарником» перебувають у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ, прибувши туди з Одеського прикордонного загону.

Скрін, Facebook ДПСУ
Скрін, Facebook ДПСУ

Скрін, Facebook ДПСУ
Скрін, Facebook ДПСУ

«І в майбутньому такий кумедний та милий, на перший погляд, песик займатиметься надзвичайно відповідальною роботою – шукатиме зброю та вибухівку», - додають прикордонники.

Нагадаємо, в Україні "змістився" державний кордон в районі Західного Бугу та ще у 12 місцях: прикордонники пояснили, що відбувається

Також Знай писав, у Путіна око засмикається: США пообіцяли виділити летальну зброю для України

Раніше Знай повідомляв, перша в ЗСУ жінка-водолаз Катерина Нікітенко кидає виклик глибині:"Не лише хочу, а й можу"