Ціна на картоплю в Україні різко підніметься. Таку думку висловив директор насіннєвої компанії “Агріко Україна” Микола Гордійчук в інтерв’ю EastFruit.

За його словами, вартість найпопулярнішого овоча в Україні на ринку залишається нестабільною. Остаточну ціну на картоплю українці побачать у листопаді, і вона точно буде вищою, ніж була у жовтні.

Картопля, скріншот із відео
Картопля, скріншот із відео

Причина в тому, що цього року урожай картоплі видався не найкращим – на нього вплинули несприятливі погодні умови. Літо видалося то надто засушливим, то занадто вологим. Картопля не змогла вирости до потрібних розмірів. Крім того, рослини потерпали від хвороб.

Найкращий врожай зібрали на заході України, проте його не вистачить, щоб забезпечити всі регіони. Тим більше, що ранні сорти картоплі, яким надають перевагу місцеві фермери, погано зберігаються взимку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Гнила картопля, скріншот: Telegram
Гнила картопля, скріншот: Telegram

Урожай на Півдні вразили хвороби – тому виробники масово продають некондиційний товар за зниженими цінами. Це і зумовлює поки що низьку вартість картоплі, однак незабаром ці запаси вичерпаються, а ціни виростуть.

Нагадаємо, в галузі енергетики у нас немає ринку - у нас базар, - Руслан Бизяев. Що у нас в основному споживається? Газ, електроенергія і все те, що ми називаємо енергоносіями.

Як повідомляв "Знай.ua", замість кубометрів - кіловат-година: як нова система обліку газу вплине на оплату

Знай.ua писав, 823 долари на рік: українцям розповіли, як шкідлива звичка позбавляє їх 15% доходу, ціни на сигарети у світі