Нами розібрано ціле безліч ситуацій, пов'язаних з домашніми тваринами, включаючи і те, чому коти так сильно люблять валер'янку.

В останній раз ми розповідали про чотири причини закапування кормів з боку пухнастиків. А зараз попередимо, чому не потрібно годувати дворових котів покидьками риби, курячі шиї, хрящі, оселедець та інший шлак. Справа в тому, що у них зовсім інша будова зубів, ніж у людей, які можуть вжити це в їжу.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

"Суть в тому, що порожнисті трубчасті кістки кішка не здатна подрібнити зубами, щоб вони не представляли небезпеку для стравоходу і кишечника. Просто нездатна. Розколоти може, а перетерти їй просто нічим. Тому такі "подарунки" мешканців будинку стають причиною багатьох візитів до ветеринарного лікаря для домашніх кішок і обертаються смертю для дворових", - заявляє експерт.

Виділяється кілька причин, включаючи шанс порізати гортань зсередини, поки вихованець буде пережовувати м'ясо. Ще можна викликати кровотечу, поки гострі осколки проходять по стравоходу, і запальний процес, сепсис або проколи.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Людина, якщо не вірить, може зателефонувати ветеринару і дізнатися про те, що доводиться діставати лікарям з горла тварини. Тому не потрібно годувати котів всякою поганню, щоб уберегти їх від смерті.

Нагадаємо, боротьба з котячою шерстю за допомогою трави: чому пухнастик може постраждати при поїданні рослин

Як повідомляв "Знай.ua", навіщо кішка торкається лапою води в мисці: навчіться краще розуміти свого пухнастого друга

Знай.ua писав, головні причини, чому котик не їсть, а закопує корм: нерви, запах і слиз в "туалеті"