Сьогодні, 13 листопада 2021 року, у світі відзначаються Міжнародний день сліпих і Всесвітній день доброти.

У цей день, протягом декількох століть відбулося кілька пам'ятних подій, включаючи введення в дію Миколаївської залізниці, початок таємного засідання Українського Національного Союзу про створення вищого органу державної влади - Директорії УНР.

Люди на вулиці, фото: Знай.ua
Люди на вулиці, фото: Знай.ua

А ось православна церква вшановує пам'ять преподобних Спиридона і Никодима, просфорників Печерських. У цей день ні в якому разі не можна сваритися і входити в будь-які конфлікти, так як ворогові набагато легше наврочити вам. А ще не спілкуйтеся з незнайомцями.

Прикмети на 13 листопада говорять, що якщо спостерігається ясна і сонячна погода — вона до сильного поривчастого вітру, а гучне цвірінькання горобців — до тепла. Або ж, якщо їх взагалі не чути, тоді скоро настануть стійкі холоди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

На Русі курей в цей день переводили в зимові куточки і вибирали птицю на забій. Готували запечену або фаршировану курку, котлети з фаршу або пироги з курячою начинкою. Тому, за прикметою, якщо з'їсти 13 листопада блюдо з курятини - це на щастя.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Нагадаємо, лікує будь-яку хворобу: у мережі показали спа-процедури з кров'яного посліду для "обраних". Захід розпочався, коли місцеві жителі відвідали сусідні будинки, щоб зібрати коров'ячий гній, готовий кинути один в одного.

Як повідомляв "Знай.ua", священну річку заполонила отруйна піна, люди кинулися в ній купатися: "У нас немає варіантів"

Знай.ua писав, День покровительки жінок Параскеви П'ятниці: чим не можна займатися 10 листопада і молитва до святої