У Книгу рекордів Гіннеса занесуть ім'я хлопчика зі США, який народився на 21 тижні вагітності, і був визнаний найнедоношенішою дитиною у світі, якій вдалося вижити. Про це повідомляє bbcnews на своїй офіційній сторінці в instagram.

Хлопчика звуть Кертіс Мінс, його мати Мішель Батлер проживає у Бірмінгемі, штат Алабама, США. Хоча дитина народилася в липні минулого року і зараз хлопчику вже 16 місяців, Книга рекордів Гіннеса зафіксувала рекорд цими днями.

Michelle Butler, скриншот youtube Guinness World Records
Michelle Butler, скриншот youtube Guinness World Records

Мішель Батлер виношувала двійню – хлопчика та дівчинку, раптово на 21 тижні у неї почалися перейми, і 4 липня 2020 року жінка була доставлена ​​до лікарні. Вагітність зазвичай триває 40 тижнів, тому діти народилися на 19 тижнів раніше терміну. Сестра Кертіса померла на день пізніше, а хлопчику вдалося зберегти життя.

Через три місяці його відключили від апарату штучної вентиляції легень та виписали. Він провів у лікарні 275 днів. Лікарі оцінювали шанси малюка на виживання як 1 зі 100. Те, що хлопчик зміг одужати, можна назвати дивом.

"Можливість забрати Кертіса додому, де на нього чекали мої старші діти, - найзабутніший момент мого життя", - розповіла Мішель Батлер.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Michelle Butler, instagram.com/bbcnews
Michelle Butler, instagram.com/bbcnews

Дитині ще потрібна трубочка для харчування та киснева підтримка, але лікарі досить високо оцінюють стан її здоров'я.

Попередній рекорд також встановлений у 2020 році і теж у США: за місяць до Кертіса у штаті Вісконсін на світ з'явилася дитина після періоду вагітності у 21 тиждень та 2 дні.

Знай.ua нагадує: Лікар Олена Мухіна відповіла на забобонні запитання про вагітність: "Чи народиться дитина волохатою, якщо майбутня мама гладить кота?"

Як раніше повідомляв Знай.ua: Піца від Термінатора: Шварценеггер з красунчиком-сином годують частуваннями всіх підряд, неймовірно милі кадри

Також Знай.ua писав: Всесвітній день шопінгу: українцям розповіли, як купити омріяну річ та заощадити гроші