Аліменти одержані на дитину є виключно її власність. Саме тому вони мають витрачатися тільки в її інтересах.
У Мін'юсті розповіли, що робити, коли один з батьків не неналежним чином витрачає кошти на дитину.
У Міністерстві юстиції розповіли, що аліменти на дитину це обов'язок утримання у визначених законом випадках одним із батьків. Вони стягуються за домовленістю батька і матері, або ж примусово – за рішенням суду.

Аліменти, фото Знай
Аліменти, фото Знай

Згідно з чинним законодавством, аліменти на дитину є виключно її власністю. Тому той з батьків на ім'я якого виплачуються аліменти, має витрачати їх тільки в інтересах дитини.
Припинення стягнення аліментів можливе, якщо одержувач аліментів не витрачає отримані ним гроші на дитину. Контроль за витрачанням аліментів здійснюється органом опіки та піклування у формі інспекційних відвідувань. Варто зазначити, що за заявою платника аліментів інспекційні відвідування одержувача аліментів здійснюються органом опіки та піклування позапланово. Однак, не більше одного разу на три місяці.

Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine
Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine

За рішенням суду кошти на утримання дитини присуджуються у частці від доходу її матері, батька. Припинення стягнення аліментів є можливим у тому випадку, коли одержувач аліментів не витрачає одержані ним аліменти на дитину. У Мін'юсті відзначили, що у такому випадку відбувається припинення стягнення аліментів на ім'я їх одержувача.