Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про нові рішення уряду, які можливо змінять майбутнє нашої країни в кращу сторону. До чого прийшли чиновники цього разу.

Новий пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої є.

По-перше, зовсім скоро послуга реєстрації місця проживання стане доступна для українців, у яких паспорт виконаний ще у формі книжечки. Уряд затвердив і запустить експериментальний проект, який дасть можливість здійснити прописку в електронній формі.

Для тих, у кого ID-карта, послуга вже давно доступна.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також, з нововведень - іноземці тепер зможуть користуватися електронними послугами. Це ще один експериментальний проект від Кабінету Міністрів. Завдяки ньому в Дії з'явиться довідка на тимчасове або постійне проживання. Все буде працювати так само, як і електронний паспорт.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Також, Уряд прийняв рішення про початок створення вертикально-інтегрованої компанії за участю «Центренерго». Підприємство буде об'єднане з державними шахтами в єдину структуру на базі енергетичної компанії України. Це дозволить забезпечити безперебійні поставки вугілля "Центренерго", а державні шахти отримають чіткий канал збуту, нормальний рівень розрахунків і можливості для модернізації.

За допомогою спеціального ПЗ можна буде в реальному часі спостерігати за тим, як виконуються стратегічні завдання і проекти міністерств. Це допоможе краще оцінити роботу міністрів і міністерств.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

В даний час ІТ-інструмент ProjectUA відображає 12 національних пріоритетів програми діяльності Уряду. Завдяки цьому інструменту з'являється можливість бачити детальні плани і реальні результати виконання і приймати необхідні управлінські рішення.

Засідання Кабміну, фото офіційний сайт Кабінету Міністрів України
Засідання Кабміну, фото офіційний сайт Кабінету Міністрів України

Нагадаємо, що зимові тарифи на газ, додаткові субсидії та соціальна допомога через "Дію": Денис Шмигаль про головні зміни листопада

Раніше повідомлялося, що еардепи "розбомбили" Дениса Шмигаля за голі лікарні і високу смертність: на кисень-нічого, на дороги-15 млрд

Також, Знай повідомляв, що у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні