Зелений горошок – представник родини бобових із низькою калорійністю, багатий на складні вуглеводи, вітаміни та білки. Він сприяє зміцненню м’язів, зниженню ваги та покращує травлення. Рецептом корисного пюре з горошку з додаванням листя шпинату поділився на своїй сторінці в instagram шеф-кухар Володимир Ярославський.

Для приготування пюре з зеленого горошку знадобиться:

400 грам зеленого гороху

100 грам ріпчастої цибулі

60 грам свіжого листя шпинату

15 грам рослинної олії

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

50 грам вершкового масла

Сіль, прянощі

Горошок можна взяти свіжий або заморожений, молодий і мілкий. Перед приготуванням горошок розморозити.

Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova
Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Цибулю нарізати і обсмажити у сотейнику на рослинній олії на середньому вогні, періодично помішуючи, і довести до золотистого кольору.

Додати зелений горошок і налити бульйону або води по рівень горошку, додати сіль. На повільному вогні варити 5-7 хвилин, щоб горошок став м’яким, можна додати прянощі, наприклад, тім’ян.

Додати до горошку листя шпинату, довести до кипіння і зняти з вогню. Охолодити і перебити блендером, а потім ще протерти через сито, можна додати ще бульйону чи води, щоб трохи розбавити.

Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova
Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Потім пюре потрібно розігріти, помішуючи, додати вершкове масло і сіль.

У холодильнику пюре можна зберігати декілька днів.

Знай.ua нагадує: Печена картопля і морква по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері

Як раніше повідомляв Знай.ua: Рецепт сирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф"

Також Знай.ua писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки у яйцях"