Відомий український кулінар, а також експерт у розважальному шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати справжню котлету по-київськи. Рецепт він опублікував на власній сторінці в соціальній мережі Instagram.

За словами Ярославського, цю легендарну українську страву він побачив ще за часів свого дитинства у ресторані спробував приготувати сам ще на початку навчання.

Зазвичай цю страву готують з курячого філе з кісточкою від «крильця», однак кулінар взяв для цього чисте філе, бо таке простіше знайти.

Шматки він робив невеликого розміру, – щоб виріб краще просмажився та швидше приготувався.

З двох шматків філе у нього вийшло вісім котлет.

Популярні новини зараз
Волонтери переконані, що в Епіцентрі торгують бронежилетами для ЗСУ Красуня Тіна Кароль накинула оком на воїна ЗСУ: "Познайомитись би" Воєнний стан в Україні: юрист Олександр Моргун пояснив, за яких умов його скасують Kalush після перемоги на "Євробаченні" вдруге підкорив серця українок своїми почуттями до дівчини: "Цей закоханий погляд"
Показати ще

Що знадобиться на одну порцію:

  • 60-80 грамів філе.
  • 15 грамів вершкового масла.
  • 2 грами зелені.
  • Панірувальні сухарі.
  • Яйце для панірування.
  • Борошно.
  • Олія для фритюру.

Як готувати котлету по-київськи:

  • Відділити філе, видалити прожилки, іншу частину «пластувати» ножем, зрізати пласкі частини.
  • Окремо подрібнити кріп, порізати вершкове масло на частини, обкатати їх у зелені. Отримані овальні шматки поставити у морозилку охолонути.
  • Розділити філе за вагою та відбити, щоб воно стало ніжнішим і тоншим.
  • Покласти зверху масло у зелені і згорнути рулетиком.

Скрін, Instagram Ярославський
Скрін, Instagram Ярославський

  • Усі котлети загортати в одну сторону, тримаючи руки човником.
  • Покласти котлети до морозилки та зачекати, поки вони застигнуть.
  • Змішати два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збити виделкою.
  • Підморожені котлети панірувати спочатку в борошні, потім в яйцях, тоді в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.

«Бажано робити удвох - щоб одні руки у яйці інші у сухарях», - підказує Ярославський.

Готові напівфабрикати обсмажити до рум'яного кольору при температурі 180 градусів Цельсія у фритюрі.

Догрівати котлети ставлять у духовку, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла - на 5-6 хвилин.

Готову котлету подавати на пюре з зеленого горошку.

Скрін, Instagram Ярославський
Скрін, Instagram Ярославський

Знай.uа нагадує: чудодійна калина з медом впорається з будь-якими хворобами: готуємо вітамінну бомбу на зиму. Зараз ідеальний період для приготування заготовок на більш холодну пору.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Євген Клопотенко придумав новий спосіб запікання яблук: потрібні тільки згущене молоко і сіль

Також Знай.uа писав: Плацинда, Мамалига і сармале: Костянтин Грубич розкрив секрети приготування традиційних бессарабських страв.