Зворушливу історію українського десантника, який за покликом душі став військовим та воює за Україну, розповіли у Пресслужбі Об'єднаних сил.

Едуард – український десантник, військовий шлях якого почався в 14 років. Він вчився у Кам’янець-подільському військовому ліцеї, потім в Академії сухопутних військ.

«Я з 14 років в військовій формі. Закінчив навчальний заклад у 21, став командиром взводу. Нічого такого, що б мене злякало, - не було», - згадує він.

На війну чоловік потрапив з самого початку АТО, 8 березня 2014 року.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Толком було невідомо, що нас чекає – ми виїхали на так звані навчання, але всі розуміли, що відбувається в країні. Спочатку зайняли Краматорський аеродром, щоб туди не могли сідати російські літаки і забезпечувати бойовиків всім необхідним», - додає військовий.

Потім чоловіка перевели на Слов’янський блокпост, в одну з найгарячіших точок Донбасу. Побував у важких боях, проте й надалі продовжує боронити кордони України.

Скрін, Facebook операції об'єднаних сил
Скрін, Facebook операції об'єднаних сил

«Було кілька епізодів, коли противнику довелося дивитися у вічі, і ти розумієш, що потрібно стріляти. І вбивати людину. Війська до цього готували і фізично, і психологічно, але в перший раз ти розумієш, що це – переломний момент, треба вистрілити. Він бойовик, і ти маєш його вбити, інакше він вб’є тебе», - зізнається чоловік.

Знай.ua нагадує: Електромонтер, який захищає кордони з 20 років:"Хотілося б відчути, що це таке – "гражданка"

Як раніше повідомляв Знай.ua: Український герой згадав, як гільза врятувала його від загибелі: "Бачу порожнечу в очах"

Також Знай.ua писав: "За нашим бліндажем полювали": історія українця, який пішов на фронт у 18 і хоче лишитися до перемоги