У мережі розповіли історію військового, якому врятувала життя гільза. Якби не везіння, то сьогодні його б вже не було з нами.

Про це повідомив інформаційний портал АрмияInform, де регулярно сповіщають про всі новини з фронту, а також розповідають історії військових, які чіпають за душу.

Військові, фото: Арміяinform
Військові, фото: Арміяinform

Командир мотопіхотного відділення Руслан Хархалуп навчався на історика, і завдяки цьому знає про підступність агресорів. Тому, чоловік налаштований до кінця відстоювати територію своєї рідної землі.

Також, дуже болісно він сприймає те, як суспільство байдуже ставиться до теми війни, яка вже практично вісім років триває на сході країни. Вони не хочуть про це говорити, і відразу ж намагаються змінити тему.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Військові, фото: Арміяinform
Військові, фото: Арміяinform

"Як тільки починаю розповідати про те, яка вона і війна, бачу навпроти порожнечу в очах, - каже Руслан. - Люди не розуміють, що позиційна окопна війна – це важко і виснажливо. Що це підземне життя, негода, що ти постійно знаходишся в напрузі, без вихідних і свят".

Служити прийшов чоловік в 2019 році, і вже через деякий час після навчання відправився на свою першу ротацію, яка тривала 8 місяців. Трохи відпочивши, відправився знову на фронт служити.

По поверненню практично відразу потрапив під обстріл, коли міняли побратимів на посту. Тоді перша думка Руслана була, що не потрібно боятися, потрібно це в собі придушити, так як він командир, і йому потрібно тримати себе в руках перед іншими військовими, показати впевненість.

У цей момент біля 21-річного хлопця пролетіла куля, прямо біля вуха, і його довелося виводити зі ступору.

Військові, фото: Арміяinform
Військові, фото: Арміяinform

"Крайній раз мене врятувала гільза від гарматного снаряда, деякий час валялася порожньою перед спостережним пунктом. Того дня я набрав у неї землю і залишив на місці. Тут якраз почався обстріл: прилітало і з мінометів, і з СПГ, ну і стрілянина, звичайно. Я висунувся на пару секунд, тільки зігнув голову і спустився на одну сходинку, чую – дзвін... в гільзу потрапило. Якби не вона, куля була б в голові " - йдеться в повідомленні.

І навіть такі моменти його не лякають, а навпаки, загартовують.

Нагадаємо, путінські бойовики "підійшли" до багатьох міст на Донбасі

Як повідомляв Знай.ua, молода солдатка ЗСУ попросила українців не плутати День захисника і 23 лютого.

Знай.uа писав, до Дня захисників України 14 жовтня в Києві пройде великий Марш Нації.