Незабаром зарплата держслужбовців в Україні кардинально зміниться, адже на чиновників чекає реформа.

Скрін, відео YouTube зарплата
Скрін, відео YouTube зарплата

Про це стало відомо під час онлайн-трансляції урядового засідання на YouTube.

Так, стало відомо, що незабаром в Україні зміниться механізм формування заробітних плат державних службовців. Через це чого їх розмір виплат може суттєво підвищитись. Уряд хоче впровадити уніфіковану класифікацію посад, де їм присвоять спеціальні коди. Крім того, зарплату поділять на "основну" та "додаткову".

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту, його прийняття дозволить зняти напругу у секторі держуправління та підвищить престиж держави. Посади поділять на сім'ї (за загальними напрямами діяльності) та рівні (залежно від складності та відповідальності).

Також зарплату планують розділити на основну та додаткову. Основна – це посадовий оклад з надбавками. Вона буде фіксовано. Додаткова – це премії (місячні, квартальні та річні), а також компенсації за додаткове навантаження та за вакантною посадою.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

До того ж, оклад службовця в держоргані обласного чи районного значення не може бути меншим за два розміри прожиткового рівня для працездатних осіб (з 1 грудня такий розмір становитиме 2393 грн).

Планується зменшення розміру надбавки за вислугу років. Якщо зараз він встановлений на рівні 3% посадового окладу за кожен рік роботи в держоргані, то з ухваленням законопроєкту буде 2%.

Нагадаємо, більше нікому не потрібні: у мережі повідомили, яка популярна професія зникає в Україні. Українців сольно засмутили неприємними новинами

Раніше Знай писав, львівські медики оголосили голодування через затримку зарплат: "Хіба це людське ставлення?"

Також Знай писав, накопичувальна пенсія в Україні: хто, скільки та куди відкладатиме на старість