Українка вирішила продати товар на майданчику OLX і позбулася майже 70 тисяч гривень. Про це вона написала в співтоваристві «Чорний список Одеса».

За словами постраждалої Ольги, вона зараз не працює і виховує 11-тимісячну доньку. Живе сім'я на зарплату чоловіка.

6 жовтня цього року вона вирішила продати свої шкіряні босоніжки через майданчик OLX за символічні гроші (250 гривень). Буквально через пару годин їй зателефонувала дівчина-покупець і представилася Наталією. Сказала, що днями вони з чоловіком їдуть відпочивати з чоловіком в теплі країни і їй дуже потрібні босоніжки. Вона їх дуже хоче придбати через OLX-доставку, нібито це безпечно, як для неї, так і для продавця.

Шахрайство, скріншот: Youtube
Шахрайство, скріншот: Youtube

"Наталя" запитала, чи знає продавець, як це працює.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я не знала і чесно про це сказала. "Покупець" написала мені, що зі мною зараз зв'яжеться менеджер з техпідтримки сайту і пояснить, як все зробити. Думаю, всі вже здогадалися, що мені скинули Посилання, по якій я перейшла і заповнила всі дані по карті (сайт був ідентичний офіційному сайту OLX). Була впевнена, що дані потрібні для того, щоб не тільки продавати, а й купувати через OLX доставку, як це роблять сайти iHerb і AliExpress, якими я довгий час користуюся і не виникало ніяких проблем», - розповіла постраждала.

Шахрайство в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахрайство в інтернеті, фото з відкритих джерел

Через кілька хвилин всі кредитні кошти з її картки були витрачені в магазині Цитрус на Гагарінському плато (транзакція по карті була видна в додатку Monobank). Ольга відразу ж звернулася в службу підтримки Monobank, але ніякої інформації не отримала.

На наступний день вона звернулася в поліцію за місцем прописки і в кіберполіцію. Але там особливо не зацікавилися подією, і нічим не допомогли.

"Монобанк мені почав нараховувати щомісячні відсотки на вкрадену суму (68 216,86 грн). Для нас це непідйомна сума на даний момент. Може хтось стикався з подібною проблемою і знає, як себе вести в даній ситуації», - запитує жертва шахрайства.

У коментарях їй відповіли, що багато продавців на OLX стають жертвами цієї схеми.

Раніше повідомляли, клієнтам " ПриватБанку "не віддають гроші без смартфона, навіть паспорт не приймають:" почали погрожувати...".

Як повідомляв Знай.uа, клієнтам Приватбанку блокують картки, заплатити неможливо: "вихідні без грошей".

Знай.uа писав, ПриватБанк припиняє роботу: українцям пояснили, що сталося.