Відома дитяча письменниця, захисниця української мови та активістка Лариса Ніцой в День української мови та писемності дала українцям поради, як швидше перейти на рідну мову повністю.

Новий пост вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої вона є. Регулярно жінка висловлюється на неоднозначні теми, і говорить про усвідомленість.

Як вчителька, Лариса Ніцой дала всім завдання в це свято - повністю утриматися від контенту на інших мовах.

Тобто, слухати музику, дивитися щось, слати меми і картинки виключно українською, і якщо раптом вам надішлють ролик або посилання російською мовою, письменниця запропонувала навіть не дивитися, а відразу видаляти.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Все для того, щоб напрацювати мовну стійкість. У народів, які пережили геноцид, мовна стійкість досить слабка, і нас, українців, як зазначила Лариса Ніцой, це теж стосується.

Лариса Ніцой, фото: Instagram
Лариса Ніцой, фото: Instagram

Вона запропонувала три правила, які допоможуть виробити цю здатність.

"Три простих правила. Ви. Ваше простір. Ваше оточення.

1⃣. ВИ. Слідкуйте за собою, говорите тільки українською.

2⃣. ВАШЕ ПРОСТІР. Почистіть свій простір (книги, телевізор, інтернет, мемчики, відосики – все звучання і відеоряд) від самі знаєте якої мови, про який не можна говорити. Безжально перемикайте канали, хвилі, сторінки і переходьте на ті, де звучить українська.

3⃣. ВАШЕ ОТОЧЕННЯ. Просіть своє оточення говорити з ВАМИ українською і не надсилати вам ніяких котиків, які підписані самі знаєте якою мовою. Бо так, як вони попереду своїх танків поставили дітей і жінок, так вони попереду котиків і іншої симпатичної лабуди ставлять свою мову. Це гібридна зброя проти вас. Щоб привчити вас до постійної її присутності у вашому просторі засобами милих картинок " - розповіла жінка.

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

Нагадаємо, що невгамовна Лариса Ніцой відмовилася від голки

Раніше повідомляли, Лариса Ніцой провчила матір, яка смикала за руку сина і сварилася посеред вулиці

Також, ззахисниці української мови Лариси Ніцой нагодував батьків шакшукою