МОЗ була затверджена довідка, яку лікарі видають пацієнтом з протипоказаннями від коронавірусу. Про це повідомляється на Фейсбук-порталі МОЗ.

Йдеться про форму № 028-1 / о, яка заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнтів і враховує критерії до застосування вакцин, а також рішення Національної технічної групи з питань профілактики імунітету.

Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube
Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube

Форма № 028-1 / заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, що визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та «Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Йдеться про хворих коронавірусом, вагітність, лактація. Також до деяких вакцин заборонений доступ людям з такими хворобами як міокардит, тромбоз, онкопатологія.

"Нагадаємо, що постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від COVID-19, наприклад важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один з її компонентів", - повідомляють в МОЗ.