У жителів Дніпра з'явилася можливість подивитися і доторкнутися до історії світового автомобілебудування. Унікальні ретро автомобілі, які вражають своєю технологічністю і випереджали свій час, можна побачити в новому музеї.

Тут зібрані рідкісні екземпляри легенд американського, англійського та німецького автопрому, деякі навіть єдині в своєму роді. Про це розповіли журналісти "Фактів" у своєму сюжеті.

У красивому шоурумі, серед двох десятків ретро-авто відразу можна помітити "американця" Packard, який випереджав своїх конкурентів на кілька років вперед, і навіть зараз може здивувати своєю технологічністю.

"Технологічний прорив був настільки у них розвинений, що інженери, які працювали над створенням автомобілів – вони років на 10 випереджали конкурентів", - розповіла працівниця музею.

Packard, скриншот youtube Факты ICTV
Packard, скриншот youtube Факты ICTV

Також тут представлений легендарний Cadillac Eldorado 1957 року, тоді його можна було придбати за 13 тисяч доларів. Автомобіль оснащений пам'яттю сидінь, круїз контролем, двозонним кондиціонером та іншими технологіями, без яких не обходиться жоден сучасний автомобіль.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"На ньому є, 1957 рік, пам’ять сидіння, на ньому є круіз контроль, на ньому є кондиціонер двозонний, на ньому є уловлювач дальнього світла, на ньому є пневмопідвіска, він бере кліренс, який йому треба. Машина дуже-дуже напхана сучасними технологіями", - говорить гід виставки Андрій Джус

Cadillac Eldorado, скриншот youtube Факты ICTV
Cadillac Eldorado, скриншот youtube Факты ICTV

Частиною колекції став і англійський шедевр, який був виграний на аукціоні за 275 тис.євро – Lagonda.

Lagonda, скриншот youtube Факты ICTV
Lagonda, скриншот youtube Факты ICTV

Цінителі історії автопрому і просто відвідувачі із захопленням розглядають колекцію автомобілів, які завдяки реставраторам представлені в максимально оригінальній комплектації. Всі моделі зібрані в приватній колекції, на її збір пішов не один рік.

"Хочеться подивитися це зсередини, звичайно, по можливості, сісти за кермо, і почути, як заведуть автомобілі. Ця виставка цікава тим, що всі автомобілі на ходу і вони всі функціонують", - каже Аріна, відвідувачка музею.

Знай.ua нагадує: "ЗаПоршівець": умілець схрестив "Запорожець" і "Porshe". Українці обімліли

Як раніше повідомляв Знай.ua: Списана "Волга" або новенький "Москвич" за квотою: скільки коштували авто в СРСР і як можна було його купити

Також Знай.ua писав: Майстер із золотими руками перетворив старий "Запорожець" на елітний кар: не соромно і на вулиці виїхати