Головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафронов, повідомив, що дітям, які не мають щеплення від поліомієліту, заборонять відвідувати школи і дитячі садки.

Про це він розповів місцевому телеканалу «Рівне 1». Відповідне розпорядження санітарний лікар віддав особисто, спираючись на закон України про захист населення від інфекційних хвороб.

"Видав розпорядження, яке забороняє відвідувати школу дітям, які не отримали щеплення проти поліомієліту, і взагалі виключити дітей з дитячих садочків, які в порушення закону України про захист України від інфекційних хвороб відвідують такі заклади", - сказав Роман Сафронов.

Роман Сафонов, скриншот ефіру "Рівне1"
Роман Сафонов, скриншот ефіру "Рівне1"

Таких жорстких заходів місцева влада була вимушена вжити через випадок у селі Велика Омеляна, де паралізувало півторарічну дитину, яка захворіла на поліомієліт. Окрім цієї дівчинки, вірус було виявлено ще у шістьох її сестер та братів, які, на щастя, є лише його носіями.

Як виявилося, щеплення від поліомієліту отримали лише 48% дітей населеного пункту. У територіальній громаді розпочали роз’яснювальну роботу та вакцинацію, Роман Сафронов особисто приїжджав на зустрічі із батьками. Рівень щеплення вдалося підняти до 67%, але цього все одно недостатньо для вироблення колективного імунітету.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Отже, розпорядження про заборону на навчання нещепленим вже діє і поки що є безстроковим.

Знай.ua нагадує: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" Києвом

Як раніше повідомляв Знай.ua: Уколів боятися - на роботу не ходити: нещеплених українців можуть залишити без зарплати з 8 листопада

Також Знай.ua писав: Українці показали черги на вакцинацію у "червоних" містах: "Десь густо, а десь пусто"