Фонд соціального страхування України повідомив, що громадянам, які відмовилися виплачувати лікарняні тим людям, які були відсторонені від роботи через відмову вакцинуватися проти коронавірусу (COVID-19).

Це пояснюється тим, що самовільне рішення відмовитися від обов'язкової вакцинації і спровокувало відсторонення від професійної діяльності лише через убезпечити колег таких людей, начальство та інших - від ризику подальшого поширення вірусу.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

"Допомоги з тимчасової втрати працездатності в такому випадку не фінансуються. У разі відсторонення від роботи з припиненням виплати заробітної плати працівника, який не дотримується вимог щодо обов'язкової вакцинації проти COVID-19, факт втрати заробітку через хворобу або травму в такий період відсутній", - йдеться на офіційному сайті ФССУ.

Вакцинація, фото: Facebook
Вакцинація, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після цього в повідомленні зазначили, що зараз всього три категорії громадян знаходяться в списку на обов'язкову вакцинацію, включаючи працівників місцевих держадміністрацій, центральних і територіальних органів виконавчої влади, а також співробітники навчальних закладів.

Фонд соцстрахування України, скріншот: fssu.gov.ua
Фонд соцстрахування України, скріншот: fssu.gov.ua

Нагадаємо, треба вакцинуватися швидко, щоб ми домоглися високого відсотка вакцинованих людей,- Вахтанг Кебуладзе

Як повідомляв "Знай.ua", вакцинують у борделі: в Австрії придумали геніальний хід з медсестричками і шприцами

Знай.ua писав, в МОЗ рознесли рішення Віталія Кличка про дистанційку в школах: порушує постанову Кабміну Про карантин