На офіційному сайті Міністерства комерції КНР з'явилося повідомлення із закликом запасатися продуктами і предметами першої необхідності, паралельно стабілізуючи ціни на них (для регіональної влади).

Хтось пов'язує подібне з новим спалахом коронавірусу, хтось з прийдешнім похолоданням, але заклик по запасу продуктів стосується і весни 2022 року. Місцеві жителі знайшли в цьому зв'язок з погіршенням відносин з Тайванем.

Піщана буря в Китаї, скріншот: Youtube
Піщана буря в Китаї, скріншот: Youtube

Державний Economic Daily порекомендувала не надавати великого значення заяві Міністерства, опубліковане перед жовтневими святами. Відомо, що зараз в Китаї щодня фіксують менше 100 випадків захворювання коронавірусом (COVID-19). Адже в Україні, станом на четверте листопада, 27 377 нових випадків при величезному розриві в кількості населення.

З наближенням зими в Китаї традиційно ростуть ціни-хтось залишився без достатніх запасів овочів і рису. Коли в країні пройшли проливні дощі і повені, вартість овочів різко схопилася.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Повінь у Китаї, кадр з відео
Повінь у Китаї, кадр з відео

Це спровокувало паніку, місцеві жителі побігли в продуктові магазини і на ринки, збираючи величезні запаси їжі.

"У них 100% вакциновані. Якщо почнеться повторна пандемія виникає питання...", - пише один з користувачів в коментарях.

Нагадаємо, блакитні свічки і хижий макіяж: як зустрічати Новий 2022 рік за східним календарем

Як повідомляв "Знай.ua", "здалися" і показали: копи влаштували облаву на пасажирів без COVID-сертифікатів

Знай.ua писав, що відомо про дружину Джекі Чана: підтримує чоловіка протягом 40 років