За правилами перевозити в київській підземці можна тільки невеликих собачок і кішок. Однак тільки в спеціальних контейнерах або клітинах. У той же час, за кордоном таких обмежень немає. Про це розповіли в програмі «Факти ICTV».

При спробі провезти в метро собачку маленької породи її власника зупиняють на вході – всередину йому не дозволяють потрапити, аргументуючи це заборонами і штрафами.

Навіть якщо тварина в наморднику і в рюкзаку, перевозити його заборонено. Ваш улюбленець повинен бути повністю "захований" в перенесенні, стверджують контролери в підземці.

Правила метрополітену змінювали два роки тому - в них додали дозвіл проходити з собаками-поводирями, і тільки з сертифікатом.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

У метро стверджують, що всі обмеження – заради безпеки пасажирів і самих тварин.

"Бувають такі випадки... нещодавно ми шукали кілька ночей поспіль у тунелях кота, якого перевозила волонтерка. Слава богу, котик живий. Були такі випадки і з собаками", - розповіла Наталія Макогон, заступник начальника Київського метрополітену.

У Барселоні, наприклад, таких обмежень немає. Поскаржитися на занадто велику тварину можуть тільки інші пасажири, але відповідальність за життя і здоров'я тварини – тільки на його власника.

Нагадаємо, Київ переходить в "червону" зону з 1 листопада: що загрожує невакцинованим українцям

Як повідомляв " Знай.ua", МОЗ затвердив перелік протипоказань для вакцинації від Covid, але краще зробити щеплення

Знай.ua писав, машиніст втихомирив" синього " харків'янина прямо у вагоні метро: чіплявся до пасажирів і випивав, як вдома