Для українок, які вже пізнали щастя пологів або тільки збираються це зробити, з'явилися важливі новини. Так, Кабінет Міністрів України спростив порядок отримання допомоги по вагітності та пологах через Портал "Дія".

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

"Уряд прийняв рішення про спрощення порядку отримання допомоги по вагітності та пологах жінками, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Внесено зміни до Порядку призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, зареєстрованих у центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв'язку з ліквідацією підприємства тощо.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Спрощеною процедурою отримання допомоги щомісяця скористається близько 14 тис. жінок. Для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами тепер замість довідки в паперовій формі буде використовуватися інформація про сформований в реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії "вагітність і пологи".

При відсутності технічної можливості скористатися Порталом "Дія" залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі. Остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу "Дія" з реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українка залишилася без пенсії, незважаючи на шкідливу професію - "Продовжуйте працювати".

Як повідомляв Знай.uа, Нацполіція спіймала на гарячому ділків з виготовлення "липових" covid-сертифікатів: "накололи" українців на 3 мільйони.

Знай.uа писав, в Україні зросте мінімальна зарплата: Верховна Рада прийняла Держбюджет на 2022 рік у першому читанні.