Юрист розповів, чи можна повернути в магазин товар, якщо ви вже встигли викинути чек. На Тікток-каналі» Юрист з котом " пояснили, як діяти в такій ситуації.

За словами юриста, ведучого свій канал, Ви маєте повне право вимагати від магазину, в якому була здійснена покупка, видати вам роздрукований товарний чек – його повинні зберігати ще протягом трьох років після покупки.

"Відповідно до закону України Про захист прав споживача, ви можете повернути товар протягом 14 днів. Якщо чека немає, попросіть продавця його роздрукувати. Магазин повинен зберігати його ще три роки після покупки", - стверджує автор відеоролика.

Покупки для школи, скріншот: YouTube
Покупки для школи, скріншот: YouTube

Однак варто уточнити, що для повернення товар повинен бути в ідеальному стані. Магазин може погодитися на повернення або обмін, але вас попросять написати заяву про причини повернення – не підійшов колір, не той розмір, і т. д.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Браковані речі повинні поміняти в будь-якому випадку, навіть без чека.

Етикетки на товарі повинні бути на місці, упаковка – ціла.

Є товари, які повернути не можна-предмети гігієни – нижню білизну, продукти харчування, і т. д.

У коментарях глядачі сумніваються в ефективності такого підходу до питання, адже ще потрібно довести факт покупки - а як це зробити без чека, в ролику не пояснюють.

@lawyer_with_cat

#юристскотом #ukraine #fyp #магазин

♬ Beggin' - Måneskin

«А якщо скажуть-без чека вам не повернемо?",- цікавляться коментатори відеоролика.

Раніше повідомляли, шахраї вкрали з банку $35 млн, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили.

Як повідомляв Знай.uа, мінімум інформації: як виїхати з аеропорту зі своїм багажем, не ставши жертвою шахраїв.

Знай.uа писав, "ПриватБанк" заборонив українцям "смітити грошима" в перекладах: не більше ста.