В Україні запроваджують сертифікат про одужання від COVID-19. Цей сертифікат буде доступний у додатку "Дія".

Про це перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб повідомив під час брифінгу.

Так, стало відомо, що з 8 листопада отримати сертифікат про одужання зможуть люди, в яких наявний запис про захворювання на COVID-19.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

"Наступного тижня плануємо запустити сертифікат про одужання. Отримати сертифікат про одужання зможуть люди, в яких наявний запис про захворювання від COVID-19, внесений лікарем до електронної системи охорони здоров‘я", - зазначив Олексій Вискуб.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто зауважити, що можливість згенерувати сертифікат про одужання у додатку "Дія" з'явиться через 15 днів після того, як лікар внесе відповідні дані до системи. Цей сертифікат буде діяти 90 днів.

Варто зазначити, що у додатку "Дія" уже згенеровано 5 мільйонів сертифікатів про вакцинацію. Тільки за останні 5 днів — більше мільйона документів.

Нагадаємо, що київські ресторани вигадали хитрий виверт в "червоній" зоні: тести продають разом з шампанським. Представник "УДАРу" Віталія Кличка розповів, що в одному з київських закладів пропонують купити експрес-тест

Раніше Знай писав, що COVID-сертифікат в "Дії" можна буде отримати без вакцинації, але ненадовго. Міністр цифрової трансформації розповів про нововведення, яке дозволяє отримати сертифікат без вакцинації.

Також Знай повідомляв, 500-600 смертей на день - це єдиний серйозний аргумент за введення локдауну, - Анатолій Якименко.