На сайті президента з'явилася чергова петиція, де зажадали підвищити відповідальність за наїзд на пішохода транспортним засобом. Що відомо про це.

Петиція була розміщена Користувачем Свистун Дмитро Андрійович, і з'явилася на сайті вона ще в п'ятницю, 29 жовтня, і там автор розклав по пунктах, чому важливо це зробити, і як зміниться ситуація на дорогах.

Він попросив внести невідкладні зміни до законопроекту щодо внесення поправок до статті 286 КК України, які повинні будуть посилити відповідальність водіїв за наїзд на пішохода.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Далі автор навів те, що потрібно змінити.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

1.З ч. 2 ст.286 КК України прибрати слова "або без такого".

2.Внести до ст.286 КК України 4 частину з відповідним текстом:"дія, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені в зоні дії знаків 5.19.1, 5.19.2, і ближче п'яти метрів перед ними, караються максимальною санкцією порушеної частини статті".

Фото з дороги, скріншот: Instagram
Фото з дороги, скріншот: Instagram

За кілька днів цю петицію підтримало вже 200 українців, і їх кількість продовжує лише зростати. Трохи менше трьох місяців є на те, щоб вона набрала необхідну кількість підписів, і якщо це буде зроблено, то президент України - Володимир Зеленський, буде зобов'язаний незабаром розглянути дане питання.

Дорога, фото: скріншот з відео
Дорога, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що зараз при легких тілесних ушкодженнях пішоходу водієві загрожує адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 122 КпАП України-штраф за збитого пішохода в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів (255,00 грн. - тут і далі суми вказані за даними 2019 року) або 50 штрафних балів.