Для багатьох українських водіїв з'явилися важливі новини. Не секрет, що зараз в країні встановлюють велику кількість камер для фіксації перевищення швидкості та інших ПДР. Однак деякі українці вважають такі камери недостатньо ефективними.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню українців на офіційному порталі глави держави president.gov.ua у розділі для петицій.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

"Я відвідав майже 50 країн, скрізь беру на прокат машину, єдині місця, де камери працюють і дотримуються правил - де вони вимірюють середню швидкість на дорозі ідеально, корисно і безпечно, немає сенсу дивитися, де камера, немає сенсу їхати швидше, нічого не дасть пригальмовування перед камерою.

Обидві камери зчитують номер і зберігають час, програма вираховує середню швидкість між ними. Зараз досить просто пригальмувати перед камерою і все, це минуле і такий принцип не має майбутнього, вже є купа додатків які попереджають водія про камеру на дорозі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Я, як програміст, впевнений, що більшість моїх колег будуть раді працювати над таким проектом, це круто, це корисно і на дорогах буде набагато безпечніше ніж зараз, та й камер можна ставити менше, перед і після великого населеного пункту (принцип як в Італії на дорозі А1 - камери там стоять, але вони майже завжди відключені, для галочки, тому що дорога платна і робіть що хочете).", - повідомляється в петиції Євгена Шруба.

Петиція Євгена Шруба, скріншот: president.gov.ua
Петиція Євгена Шруба, скріншот: president.gov.ua

Для офіційного розгляду звернення і відповіді від глави держави - петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів громадян.

Раніше повідомляли, українці у військкоматах проходять сім кіл пекла заради папірця: "працюють 2 дні на тиждень по 4 години".

Як повідомляв Знай.uа, в Україні вимагають скасувати іспит, який не можуть скласти третина студентів: "Залишаються без роботи".

Знай.uа писав, від 3 до 5 за примусову вакцинацію: Володимир Зеленський окреслив чітку позицію.