1 жовтня цього року не стало відомого в Україні народного синоптика, який з неймовірною точністю давав довгострокові прогнози погоди - Леоніда Горбаня. Останній прогноз він встиг дати виданню «Сегодня».

Листопад, за прогнозом синоптика, повинен мати ознаки більш зими, аніж осені. Початок місяця буде відносно теплим, без опадів. А от наприкінці місяця країну накриють дощі та мокрий сніг. Зима ж буде морозною за та з великою кількістю снігу.

Зима, скриншот youtube Lvfree Adventures
Зима, скриншот youtube Lvfree Adventures

В першу декаду місяця майже вся країна, окрім південної її частини, відчує нічні морози, температура триматиметься близько 0, або дещо вище. Ближче до середини місяця можливе потепління, але разом з тим може піти перший сніг. Випадіння великої кількості снігу можемо чекати після 20 листопада, разом із заморозками.

Сніг, скриншот youtube Україна Сьогодні
Сніг, скриншот youtube Україна Сьогодні

Як каже народний синоптик Владимир Деркач, листопад може порадувати українці ще декількома сонячними та теплими дням, а після екватору місяця треба очікувати дощі, які переростатимуть у сніг.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зима, скриншот youtube Lvfree Adventures
Зима, скриншот youtube Lvfree Adventures

Данні, які наводить Укргідрометцентр, говорять нам про те, що середньомісячна температура не перевищить кліматичну норму. По всій території країни можемо чекати 1-7 градусів з повільним зниженням температури, а друга частина місяця принесе дощі та мокрий сніг. В Укргідрометцентрі вважають, що нинішня зима буде морозною, але не такою, як попередня, а на новорічні свята очікується мороз, але без інтенсивних снігопадів.

Знай.ua нагадує: Дощ чи все ж таки сніг: якої погоди чекати українцям у новорічну ніч по прогнозам синоптиков

Як раніше повідомляв Знай.ua: Блакитні свічки і хижий макіяж: як зустрічати Новий 2022 рік за Східним календарем

Також Знай.ua писав: Ідеальна святкова закуска: рецепт приготування триколірного сала від Володимира Геруна