Для багатьох українців з'явилися важливі новини. Справа в тому, що в мобільному додатку "Дія" спростили процедуру отримання "covid-сертифіката", який можуть отримати громадяни після вакцинації.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі diia.gov.ua.

Ковід-сертифікати, скріншот: YouTube
Ковід-сертифікати, скріншот: YouTube

Відомо, що раніше в додатку потрібно було підписати запит на сертифікат за допомогою "Дія.Підпис " - технології фото ID. Тепер це прибрали: щоб отримати документ в додатку, необхідно просто натиснути на "COVID-сертифікат" і отримати його.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Перед цим додаток слід оновити до останньої версії AppStore або Google Play.

Також варто розповісти нашим читачам той факт, що міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров повідомив, що шахраї створили фейковий додаток "Дія" для Android, де можна редагувати дані про вакцинацію, вік та іншу інформацію.

За словами міністра, той, хто купує подібні "сервіси", може потрапити під статтю "підробка документів".

Федоров зазначив, що дав завдання команді розробити новий електронний документ "паспорт ув'язненого" а організаторам даного шахрайства приготуватися стати першими бета-тестувальниками.

Раніше повідомляли, військовий квиток помістять в "Дію", папірець замінить Military ID: коли впровадять і як це працюватиме.

Як повідомляв Знай.uа, Євген Єнін розповів, чому 21-річному хакеру дали другий шанс: "Альтернативні методи".

Знай.uа писав, у Мінцифрі пообіцяли перенести 100% державних послуг онлайн: все від нотаріуса до військкомату.