Село Сатромар'ївка, яке перебуває у «сірій» зоні на території проведення ООС, перейшло під контроль українських військових.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook український журналіст та головний редактор сайту censor.net Юрій Бутусов

У дописі, який з’явився у суботу 30 жовтня йдеться про те, що військовослужбовці 93 бригади «Холодний Яр» взяли під контроль село, яке знаходиться біля Волновахи на лівому берегу річки Кальміус, у «сірій зоні». Журналіст стверджує, що на прохання місцевих жителів відбулося облаштування блокпосту та зведення захисних споруд, та були встановлені українські прапори.

скриншот facebook.com/butusov.yuriy
скриншот facebook.com/butusov.yuriy

"Встановлення блок-поста, обладнання оборонних позицій та підняття українських прапорів над Старомар'ївкою здійснено у відповідь на численні прохання місцевих жителів, стурбованих погрозами російських окупантів та терористичним обстрілом. Тепер у селі буде забезпечено нормальну роботу органів української влади, почнуть вирішуватись гуманітарні питання", - йдеться у дописі.

Натомість, на офіційній сторінці Facebook 93-тя ОМБр "Холодний Яр" спростовують цю заяву, і повідомляють, що всі підрозділи 93 бригади знаходяться на позиціях розташування та опорних пунктах, і ніяких змін у дислокації бригади не відбулося.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Усі підрозділи 93 бригади наразі знаходяться на своїх позиціях та опорних пунктах", - йдеться в офіційній заяві.

Заява 93 бригади "Холодний яр", скриншот facebook.com/93OMBr
Заява 93 бригади "Холодний яр", скриншот facebook.com/93OMBr

Нагадаємо, що це вже не перший випадок повідомлення про визволення села Старомар‘ївки, і жодного разу не було підтвердження цього факту.

Знай.ua нагадує: Воїни ЗСУ потрапити під гранатометний обстріл, п'ятеро поранені: українські вояки дали гідну відсіч ворогу

Як раніше повідомляв Знай.ua: Україна потрапила у топ-30 найсильніших армій світу: попереду США, Росія та Китай

Також Знай.ua писав: Ласкаво називали його "Дядя Жора": на Донбасі загинув український герой, троє дітей залишилися сиротами