У Нацбанку України розповіли про плани на щорічні підвищення тарифів на електроенергію та тютюнові вироби.

Про це стало відомо завдяки інфляційному звіту за листопад 2021 року, опублікованому на офіційному сайті Національного банку України.

"Адміністративна інфляція залишатиметься найвищою серед складових індексу споживчих цін, незважаючи на фіксацію тарифів на газ та електроенергію для населення до травня 2022 року. Так, у наступних роках очікується зростання цін на тютюнові вироби через підвищення акцизів. Тарифи на електроенергію зростатимуть високими темпами (20-25% на рік) через необхідність приведення до економічно обґрунтованого рівня та усунення дисбалансів в енергосекторі", - йдеться у повідомленні НБУ.

Також у звіті зазначають, що у вересні-жовтні цього року інфляція досягла свого піку 10-11%. Надалі інфляційний тренд розгорнеться. Інфляція знизиться до 9.6% в кінці 2021 року, а за підсумками наступного – досягне мети 5% і надалі буде перебувати біля цього рівня.

НБУ - фото Національний банк України
НБУ - фото Національний банк України

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

З 1 січня Кабмін скасував пільгову ціну на електрику в розмірі 90 копійок за перші 100 кВт-год, яка поширювалася на всіх споживачів.

Актуальна вартість залишається - з 1 жовтня для українців, які споживають до 250 кВт-год на місяць, тариф становить 1,44 грн за кВт-ч. В той же час для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт-год на місяць, ціна залишається незмінною – 1,68 грн за кВт-год за все спожиту електрику.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, нові тарифи за "комуналку": які суми очікувати українцям у платіжках вже у листопаді

Як повідомляв Знай.ua, українці рятуються теплими речами та чаєм через холодні батареї: "Температура в кімнаті 16 градусів"

Також портал Знай.ua писав, що Денис Шмігаль розповів, скільки українці платитимуть до кінця опалювального сезону.