В Україні вже розпочався опалювальний сезон, однак не для всіх. Деякі українці й досі змушені мерзнути у власних квартирах.

У програмі "Твій день" на 1+1 розповіли чи увімкнули опалення у Полтаві, Черкасах та Вінниці.
Студентка полтавського медичного університету Юлія розповіла, що вдень у їхньому гуртожитку тепло, однак ввечері доводиться одягатися тепліше.

Студентка з Полтави Юлія, скріншот із відео
Студентка з Полтави Юлія, скріншот із відео

"Нещодавно, ще тиждень назад, ми ходили у махрових халатах, у теплих худі, в'язаних шкарпетках. Зараз ми можемо ходити у шортах футболці, і нам буде комфортно, але не вночі. Вночі потрібно рятувати себе теплими піжамами, обігрівачами та шкарпетками, бо все ж таки холодно", - розповіла студентка полтавського вишу.

Анна Волошина з Черкас розповіла, що опалювальний сезон у них розпочався ще минулого тижня, а до цього було достатньо прохолодно, тому вони були змушені користуватися обігрівачами.

Анна Волошина з Черкас, скріншот із відео
Анна Волошина з Черкас, скріншот із відео

"Сьогодні доволі тепло, але вночі батареї були теплі, а зараз їх вимкнули. Опалення у нас централізоване, тому я так розумію, там коригують температуру. О 19:30 нарешті увімкнули опалення, у квартирі прохолодно і светрика знімати не хочеться. Певно градусів 18 і лягати спати потрібно у теплій піжамі", - розповіла Анна Волошина з Черкас.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Марія Фарафонова із Вінниці розповіла, що у них так само опалювальний сезон розпочався минулого тижня.

"Через певні поломки, як сказали на гарячій лінії, нам його вимикали. Зараз всі проблеми усунено і постачання опалення знову відновили. Температура в кімнаті зараз становить близько 16 градусів. І хоч на вулиці досить тепло, вдома мусимо одягати теплі светри та грітися гарячим чаєм аби зовсім не змерзнути ", - розповіла вінничанка.

Марія Фарафонова із Вінниці, скріншот із відео
Марія Фарафонова із Вінниці, скріншот із відео

Ведучий шоу "Твій день" Влад Яма теж підтвердив, що опалення увімкнули ще не скрізь. У його батьків у Запоріжжі опалення у квартирі поки що немає.

Нагадаємо, нові тарифи за "комуналку": які суми очікувати українцям в платіжках вже в листопаді. Компанії оприлюднили нові тарифи за газ, електроенергію та воду

Раніше Знай писав, українцям можуть призначити субсидію навіть при боргах за "комуналку": як стати щасливчиком і прожити зиму спокійно

Також Знай повідомляв, що у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні: кому не бачити допомоги від держави. Українцям пояснили, хто отримає допомогу від держави