22 жовтня, під кінець другого осіннього місяця, пропонуємо ознайомитися з курсом долара і з усіма прогнозами експертів про закінчення 2021 року.

Національний банк України збирається знизити рівень інфляції в Україні з майже 10 до п'яти відсотків. Однак, незважаючи на кризу і пандемію, Міжнародний валютний фонд все ж поліпшив прогноз стосовно української гривні. Наприклад, зараз ми можемо спостерігати тривалі поліпшення очікувань бізнесу щодо курсу гривні. Це відбувається вже протягом трьох кварталів.

Курс валют, фото: Знай.uа
Курс валют, фото: Знай.uа

В середньому за курсом - 28,50 гривень за одну одиницю американської валюти, попередній тримався на рівні — 28,71 грн. Міжнародний валютний фонд, як і говорилося раніше, теж прогнозує поліпшення. У 2021 році курс долара складе 27,52 гривень за долар, а в 2022 році - 27,41 грн/дол. Рівень реального ВВП готовий вирости на 3,5% в 2021 році і на 3,6% в 2022 році.

Але, на жаль, разом з цим збільшиться і ринок безробіття до 9,7% в порівнянні з 8,6%, як про це повідомляли в квітні 2021 року. Національний банк зберігає рівень облікової ставки - відсоток кредитування для інших банків - на 8,5%. Це робиться для зниження рівня інфляції до 5% з 9,6% (2021 рік).

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

А зараз пропонуємо озвучити відповідь на питання, чому ж рівень інфляції зростає. Справа в тому, що на це впливає безліч факторів, включаючи пандемію, високі ціни на світових ринках, зростання виробничих витрат. Однак сприятлива ситуація на валютному ринку гальмувала зростання цін.

Нагадаємо, курс валют 22 жовтня занурить долар у безодню, поки гривня розділила "трон" навпіл з євро

Як повідомляв "Знай.ua", курс валют 21 жовтня поставив хрест на доларі і євро, поки Гривня на сьомому небі від щастя

Знай.ua писав, курс валют 20 жовтня взмикне носа гривні, поки євро і долар намагаються не впасти в безодню