Вже в 70% українських будинків включили опалення. Тільки в трьох регіонах країни опалювальний сезон почався для всіх жителів.
Про це повідомила заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцяновська.
Так, стало відомо, що станом на 27 жовтня більше 70% житлових будинків України підключені до теплопостачання. Про повний запуск опалення в житловому секторі відзвітували три області: Закарпатська, Тернопільська та Чернігівська.

Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео
Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео

Зараз у десяти регіонах країни показник підключення до теплопостачання становить понад 90%. Йдеться про Вінницьку, Волинську, Житомирську, Івано-Франківську, Рівненську, Київську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську та Чернівецьку області.

Наталія Хоцяновська також розповіла, що зараз відомство продовжує врегулювати заборгованості підприємств теплової комунальної енергетики перед НАК "Нафтогаз України".

"Вже розпочато процес щодо внесення підприємств галузі до Реєстру підприємств теплопостачальних і теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості", — розповіла вона.

Нагадавши, що українцям пояснили, хто має право на субсидію в опалювальний період - "ситуація змінюється". Названо найбільш типові причини відмов у наданні субсидій

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.