Невід’ємним елементом військової форми є берет. Раніше, щоб його отримати потрібно було пройти шлях десантника або морського піхотинця.

фото:скриншот youtube
фото:скриншот youtube

За порушення наказу командиру про зовнішній вигляд можна отримати догану, тому нові рекрути повинні ознайомитися з інструкцією щодо до носіння берету. На сайті armyinform йдеться про декілька цікавих, але в той же час важливих порад з цього питання від воїна десантника одного з підрозділів ДШВ ЗС України.

Максим Тарасенко у війську два роки, але вже готовий поділитися інформацією, щодо того, як привести берет у гарний зовнішній вигляд. Серед рекомендацій треба відмітити такі пункти:

  • -Отримати вовняний берет на складі ЗСУ.
  • -Одягнути берет та за допомогою шнурівки зафіксувати його за розміром голови, шнурівка на вузол
  • Далі потрібно зняти берет та покласти у воду температурою 50-60 градусів
  • Після цього потрібно відтиснути берет, але так, щоб він був напіввологий
  • Розправити його та зверху насипати цукор, який потрібно рознести по всій поверхні вовни
  • Поливаємо теплою водою, та втираємо цукор у берет, після висихання повинен утворитися жорсткий каркас у волокнах вовни.
  • Затим одягаємо берет на голову і «формуємо» його так, аби правий бік було «згладжено» по контуру голови – до правого боку. Поверхня згину повинна бути рівною
  • Наступні кроки мають виглядати так: рівняємо берет, аби вставка для кріплення кокарди була над лівим оком, знімаємо берет аби він не втрачав форму і чекаємо, щоб він висох.

фото:скриншот youtube
фото:скриншот youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.ua нагадує Воїн ЗСУ без ніг і руки підкорив Говерлу: мужність, від якої перехоплює подих

Як раніше повідомляв Знай.ua Ранні підйоми, громіздкі каструлі і висока температура: красуня Наталка замінила бійцям маму і розповіла про важку роботу кухаря

Також Знай.ua писав:Осінній призов до ЗСУ - 2021: скільки юнаків ще не вистачає військкоматам