На офіційному сайті "Нової Пошти" з'явилося попередження клієнтів про існування шахраїв.

21 жовтня 2021 року там з'явилося повідомленні про те, що українці могли отримати повідомлення в будь-якому з месенджерів про акцію від компанії "НП", в якій нібито можна виграти гроші. Найголовніше - не переходити за посиланням.

Нова пошта, кадр з відео
Нова пошта, кадр з відео

"Зверніть увагу, що на мобільних пристроях під картинкою розіграшу шахраями прописана Адреса сайту Нової пошти, але це не справжня Адреса, а назва сторінки фейкового сайту. І якщо ви перейдете за посиланням, то побачите справжню адресу сайту в рядку браузера", - йдеться в повідомленні.

У компанії припускають, що при переході за посиланням відбувається аналіз операційної системи смартфона і подальше зараження вірусом. Потім він поширюється шляхом відправки повідомлень контактам жертви.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нова пошта, кадр з відео
Нова пошта, кадр з відео

У таких ситуаціях потрібно зберігати пильність і дотримуватися деяких правил безпеки — не переходити по посиланнях від незнайомців, не відкривати їх повідомлення, а відразу видаляти, і оновлювати паролі від всіх облікових записів, якщо раптом зробили таку помилку.

"Нова пошта", попередження на сайті
"Нова пошта", попередження на сайті

Нагадаємо, шахраї за вами стежать: з картки "Приватбанку" вкрадено 46 тисяч гривень. Вчора о 21: 30 на його телефон прийшло повідомлення про блокування сімкарти.

Як повідомляв "Знай.ua", Нова пошта оновила тарифи перед чорною п'ятницею та різдвяними знижками: доведеться замовляти більше

Знай.ua писав, 970 гривень за клітку хом'яка і кришку: українець обурився розцінками на "Новій пошті", дешевше привезти самому