Для всіх українців, які ще ніколи не чули про таку річ як "шопер", з'явилися дуже цікаві новини. Український парламент заборонить поширення пластикових пакетів, рішення набуде чинності з початку 2022 року.

Наші читачі можуть дізнатися, що це означає і які загрожують штрафи.

Під заборону потрапили:

надтонкі пластикові пакети (товщина до 15 мікрометрів);

тонкі пластикові пакети (товщина від 15 до 50 мікрометрів);

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

оксоразлагаемые (оксобиоразлагаемые) пластикові пакети.

Пакети, фото: Unian
Пакети, фото: Unian

Тепер пакети з цього списку не можна буде ні придбати, Ні взяти безкоштовно в установах роздрібної торгівлі, громадського харчування та інших послуг. Винятком є біорозкладані і надтонкі пакети, які використовуються як первинна упаковка товарів.

Переводячи на обивательську мову-морозиво в упаковці можна буде купити, а ось покласти "пакетик в пакетик", щоб не потекло, вже не можна.

Якщо ви злякалися, що тепер нема в чому носити запорошену картоплю з супермаркету додому - поспішаємо знизити градус обурення: можна буде використовувати біорозкладані пластикові пакети.

Сенс в тому, що такі пакети за участю мікроорганізмів розкладаються на елементи природного походження, що не шкодить природі. Такі пакети матимуть своє спеціальне маркування.

Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео
Поліетиленові пакети, фото: кадр з відео

Штраф:

за використання надтонких пластикових пакетів, тонких пластикових пакетів і оксоразлагаемих пластикових пакетів передбачається штраф у розмірі від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

за безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів - у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

за повторне протягом трьох років вчинення такого ж порушення - у розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше повідомляли, українці впарили насіння з міллю і павутиною: "Це подарунковий бонус".

Як повідомляв Знай.uа, стаканчики йдуть, підгузки залишаються: в Україні оголосили війну одноразовому пластику, що зникне.

Знай.uа писав, українці розірвали рекордну кількість стосунків, а у Зеленського радіють: "Зустрічаємо оплесками".