Жителям українських міст в "червоній зоні" збільшать розрахунок житлових субсидій - на 50% більше всіх комунальних послуг, незалежно від кількості днів дії посиленого карантину.

На офіційній сторінці Мінсоцполітики в Facebook розмістили важливий пост, що стосується збільшення розмірів соціальних нормативів на 50%, на всі види комунальних послуг. Зміни стосуються жителів тих областей, де рівень епідемічної небезпеки підвищився і досяг так званої "червоної зони".

Субсидія надається на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі та підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Зазначається, що дані нормативи визначені постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" (зі змінами).

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Раніше ми писали про те, що МОН рекомендує перейти на дистанційку: хто вже з 25 жовтня навчатиметься з дому

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики пояснили, чи отримають боржники за комуналку субсидію в опалювальний сезон

Як повідомляв Знай.uа, обов'язковий платіж на другу пенсію: у Мінсоцполітки пояснили, коли старт і хто заплатить

Також портал Знай.uа писав, що українці мерзнуть у власних квартирах, поки влада не поспішає починати опалювальний сезон: "Холод собачий"