Зараз у світ цифрових технологій про людину можна дізнатися буквально все, просто не виходячи зі свого дому. Однак, для цього потрібно знати кілька сервісів та реєстрів, які нададуть перевірену інформацію.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці "Координаційного центру з надання правової допомоги".

Якщо ви завели нове знайомство чи просто бажаєте перевірити людину, або ж навіть і себе, вам потрібно знати кілька сайтів.
Сайт судової влади: court.gov.ua
Тут ви зможете дізнатися де і за що людина судилася раніше. На сайті вказуються тип справи, назва суду, статус учасника справи — позивач чи відповідач. Крім деталей справи, там зазначаються час і місце її розгляду, якщо вона ще триває.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Реєстр боржників: erb.minjust.gov.ua
Тут можна перевірити чи особа є боржником у виконавчому провадженні та дізнатись категорію стягнення, наприклад: штраф, аліменти, виплата боргових зобов’язань.
Реєстр осіб, що перебувають у розшуку: wanted.mvs.gov.ua
Цей сайт допоможе перевірити, чи вважається людина зниклою чи переховується людина від органів влади. Також тут вказано у вчиненні якого кримінального правопорушення її підозрюють.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Реєстр корупціонерів: corruptinfo.nazk.gov.ua
Сайт містить інформацію про фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Варто зазначити, що реєстр ведеться з лютого 2019 року.
Реєстр речових прав на нерухоме майно: kap.minjust.gov.ua
Можна перевірити, чи зареєстровано на особу будь-яке нерухоме майно, підстави та період його набуття, а також чи накладено арешти на таке майно.