В результаті раптових перевірок від регіональних Центрів контролю та профілактики захворювань МОЗ фахівці виявили у 10% працівників харчоблоків навчальних закладів інфекцію золотистого стафілокока.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я, за час перевірок з 11 по 19 жовтня обстежили 9117 осіб, з них: 3951 - в закладах дошкільної освіти, 4610 - в закладах загальної середньої освіти, 436 - в інтернатах, 76 - в інших закладах.

Перевірки працівників харчоблоків у навчальних закладах на інфекцію золотистого стафілокока анонсував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час Регіонального форуму "Реформа шкільного харчування" у Дніпрі.

Шкільна їдальня
Шкільна їдальня

За результатами обстежень 940 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілокока, серед них: 422 особи - у закладах дошкільної освіти, 3 - у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 55 - в інтернатах, 5 - у харчоблоках інших закладів.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інфекціонованих працівників відсторонять від роботи до повного одужання. Ще 2283 результатів обстеження поки не готові.

Шкільна їдальня
Шкільна їдальня

Раніше ми писали про те, що українці мерзнуть у власних квартирах, поки влада не поспішає починати опалювальний сезон: "Холод собачий"

Нагадаємо, що ризих нещеплених захворіти в 6 разів більше: українцям показали відділення для хворих на ковід

Як повідомляв Знай.uа, учителька "доганялася" горілкою замість кави прямо на уроці: до кінця дня не могла розмовляти

Також портал Знай.uа писав, що українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022: "Підготуватися нереально"