Експерти вважають, що незабаром в Україні відбудеться стрибок цін на м'ясо. При цьому ціна може підвищитися в два рази.
Такий прогноз озвучив виконавчий директор Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко в ефірі "5 каналу".
Микола Бабенко впевнений, що очікуване зростання цін на м'ясо пов'язане зі зменшенням обсягів імпорту дешевої свинини з країн ЄС в Україну.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

Експерт зазначив, що імпорт свинини в Україну в сім разів перевищує експорт. Це пов'язано з тим, що за кордоном собівартість м'яса набагато менше, ніж в Україні.

Причиною тому є велика кількість поголів'я свиней в країнах ЄС. Саме тому вже в найближчі шість місяців ціни на м'ясо в Україні зростуть в середньому на 50-100%.

М'ясо / скріншот з відео
М'ясо / скріншот з відео

Як раніше повідомляла Державна служба статистики на своєму офіційному сайті, в Україні ціни на продукти, зокрема на куряче філе, яловичину і свинину в липні 2021 року порівняно з груднем попереднього року зросли на 19,6%, 12,2% і 4,2% відповідно.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадавши, що ціни на сир в Україні стрімко зросли слідом за маслом і комуналкою. У нашій країні підвищується вартість сиру. Експерти вважають, що це призведе до кризи в цій галузі.

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. А також назвали конкретні умови, при яких вона не призначається.

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат