В Парламенті ж готують нові правила входу до ВРУ

Цей пленарний тиждень стане першим для Руслана Стефанчука у якості новопризначеного голови Парламенту, який був обраний на цю посаду 261 голосом "за". І, схоже, він буде не з найлегших. Верховна Рада має не тільки доукомплектувати власну президію, а прийняти важливі рішення щодо Держбюджету-2022 та подальшої роботи Нацбанку. До того ж, планується низка змін, пов'язаних із черговою хвилею пандемії.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Нові правила входу до Ради: вакцина або тест

Про винесення до сесійної зали Постанови щодо впровадження більш жорстких правил проходження до будівлі ВРУ стало відомо в ході засідання Погоджувальної ради, що стартувало об 11:00 18 жовтня.

"Я хотів би, щоб ми вирішили це питання на рівні Верховної Ради. Наразі є ініціатива щодо встановлення єдиних правил для відвідування Парламенту – як для народних депутатів, так і для інших наших колег, журналістів та відвідувачів", - наголосив очільник ВРУ Руслан Стефанчук.

Верховна Рада, Р.Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Р.Стефанчук - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Нововведення передбачатиме наявність одного з наступних документів при вході до адміністративних будівель Верховної Ради:

- документ, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією або декількома дозами вакцин;

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР;

- довідка про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більш ніж за 6 місяців до пред'явлення документа.

Сертифікат про вакцинацію, фото: Unian
Сертифікат про вакцинацію, фото: Unian

Дійшло до виклику міністра: "Лікарів не вистачає"

Ще однією проблемою наразі є нестача лікарів у різних областях країни.

"Критична ситуація, яка зараз склалася з поширенням "дельти" в Україні, викликає дуже велике занепокоєння. Насправді, медики б'ють тривогу, тому що наразі настільки великий спалах. Мова йде не тільки про додаткові ліжко-місця, а й про додаткових реаніматологів", - зазначила в ході виступу заступниця Голови Парламенту Олена Кондратюк.

Як підкреслила спікер, сьогодні вже деякі місцеві органи влади звертаються до центральної влади, щоб їм надали якомога більше медиків.

Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ
Верховна Рада, Олена Кондратюк - фото ВРУ

Вона наполягає на детальному звіті профільного міністра Віктора Ляшка.

"Я хотіла би внести пропозицію на розгляд керівництва наших фракцій, щоб запросити у п'ятницю міністра охорони здоров'я пана Ляшка. Щоб він доповів про критичну ситуацію, яка зараз склалася в містах та областях", - відзначила Олена Кондратюк.

Виступ Віктора Ляшка може відбутися в залі Парламенту 22 жовтня – в ході Години запитань до Уряду.

Віктор Ляшко - фото з Фейсбук
Віктор Ляшко - фото з Фейсбук

Варто додати, що завтра, 19 жовтня, має відбутися розгляд одного з важливих на сьогодні питань – призначення першого заступника Голови Верховної Ради, яку до цього понад 2 роки займав Руслан Стефанчук.

На цю посаду є 2 головних кандидати: Софія Федина від "Європейської солідарності" і Олександр Корнієнко від "Слуги Народу".

Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук
Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що скандальну Галину Третьякову "зафукали" прямо в Раді за образу загиблого 33-річного Антона Полякова: "Ганьба!".