Нардеп знову перегнула палку

Сьогоднішнє пленарне засідання розпочалося із хвилини мовчання на знак пам'яті про 33-річного народного депутата Антона Полякова, який помер сьогодні вночі. Та, схоже, для члена фракції "Слуга Народу" Галини Третьякової, яка неодноразово опинялася в центрі гучних скандалів, причин для суму не знайшлося. Про своє справжнє відношення вона написала в партійному чаті – саме це і викликало гучні протести в сесійній залі.

Скріншот
Скріншот

Не витримав і Стефанчук: "Виключіть їй мікрофон!"

Не встигли нардепи перейти до порядку денного, як представники депутатської групи "За майбутнє", членом якої являвся Антон Поляков, оточили трибуну з екстреним зверненням до головуючого та колег в залі.

Скріншот
Скріншот

"Тільки що в вашому партійному чаті керівник Комітету, який має піклуватися людьми, Галина Третьякова написала про смерть Антона Полякова "Одним ворогом менше". Вона всім відома відношенням до дітей, до країни. Це неприпустимо – яким би політичним опонентом не був пан Антон, людина померла", – повідомили нардепи.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Скріншот
Скріншот

В цей час на адресу Третьякової із зали почали лунати крики "Ганьба!". І не стихали впродовж промови самої авторки цих слів, яка замість прохань про вибачення нахабно намагалася зробити винуватими самих виступаючих.

Г.Третьякова - скріншот
Г.Третьякова - скріншот

Аж поки слово не взяв новопризначений Голова Парламенту Руслан Стефанчук, який одразу ж попросив вимкнути мікрофон у Галини Третьякової.

"Життя кожної людини є вищою соціальною цінністю. Так гарантує ст. 3 Конституції України. А свобода слова, в тому числі, означає і відповідальність за те, що говорить кожен з нас. І давайте припинимо на цьому", - зазначив з трибуни Руслан Стефанчук.

Скріншот
Скріншот

"Санкції" і втрата свідомості

Саме з переживаннями з приводу смерті 33-річного Антона Полякова пов'язують і те, що сталося практично в ці ж хвилини з його соратницею по групі "За майбутнє" Анною Скороход.

Анна Скороход - фото з Фейсбук
Анна Скороход - фото з Фейсбук

31-річна нардеп знепритомніла в Комітеті ВРУ, але на даний момент загрози її життю немає. Ні для кого не секрет, що Анна дружила з Антоном Поляковим.Ще одним об'єднуючим фактом стало і те, що вони обидва були виключені з партії "Слуга Народу".

Антон Поляков, фото: nv.ua
Антон Поляков, фото: nv.ua

Разом з тим, від самої Галини Третьякової, що є головою Комітету питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, жодних офіційних вибачень так і не надійшло.

Галина Третьякова, InfoResist
Галина Третьякова, InfoResist

Проте, перші "санкції" в Парламенті вже впроваджені – скандальну нардепку вже відсторонили від головування в Комітеті на 5 днів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.