В Україні стрімко дорожчає сир. Про це повідомляє портал Agravery.

2021 рік запам'ятався радикальним стрибком цін на споживчі товари. Найбільше зросла вартість на соняшникову олію, овочі та цукор, молочну продукцію.

Вартість капусти зросла на 129,8%, буряка – на 98%, цибулі на 62,7%, моркви на 63,2%, соняшникової олії – на 48,7%.

Також передбачається збільшення вартості сигарет і з недавніх пір стало відомо про збільшення вартості сиру.

Домашній сир, скріншот: YouTube
Домашній сир, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тут наші співвітчизники не самотні, у всьому світі спостерігається підвищення цін. Вартість даного продукту в Україні і раніше був високим, а тепер став дорожче білоруського. Також ціна сиру наблизилася до російських цін, куди колись Україна продавала великі обсяги цього товару.

Сировари вважають, що підвищення цін на сир в ситуації, що склалася необхідно для виживання виробництва. Але це призводить до того, що споживач все більше схиляється до покупки більш дешевого імпортного сиру, звикає до смакових якостей більш дешевого, наприклад, польського сиру.

Експерти припускають, що якщо ціни вирівняються, то наші співвітчизники продовжать вибирати іноземний продукт.

Нагадаємо, соняшникова олія знову подорожчає для українців

Раніше Знай писав, як заощадити на продуктах, щоб мати гроші на комуналку.Безсумнівно, їжа це одна з основних витрат сімейного бюджету. Однак, варто пам'ятати, що економія на їжі – це аж ніяк не про голодне життя.

Також Знай писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн.