Ціни на житло в Україні б’ють усі рекорди. В середньому вартість квадратного метра зросла на 25%. Фахівці пов’язують стрибок цін з інтересом інвесторів вкладати в нерухомість і попитом серед українців.

Коли краще придбати власне житло, дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на телеканалі 2+2.

Експерти стверджують, що нині вартість квадратного метра у новобудові під Києвом стартує від тисячі доларів, хоча минулого року середня ціна становила 700$. Таку активізацію на ринку нерухомості фахівці пов’язують з минулорічним локдауном. Активні покупки квартир в цей час спровокували підвищення цін за квадратний метр.

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

«Якщо взимку 2020 року ми купували для клієнта квартиру за 25 300$, то ціна на таку ж квартиру за півтора роки зросла до 33 900$. Попит є, але вибір невеликий, відповідно вартість зросла практично на 20-25%», — каже Юлія Курганова, директорка рієлторського об’єднання.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

До того ж, якщо депутати підвищать для інвесторів податок на продаж житла, то ціни на нерухомість зростуть ще більше. Досі невідомо, чи залишать цю норму у фінальному варіанті. Адже законопроект зник з порядку денного вкінці вересня, коли документ мав пройти друге читання. Але у відділах продажів вже говорять про підвищення ціни на 20%.

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

Рієлтори стверджують, що у Києві кожен третій клієнт погоджується на іпотеку, але в регіонах ситуація відрізняється — люди очікують зниження цін на нерухомість. Експерти радять не зволікати з купівлею власної оселі, адже поки немає передумов для зменшення вартості.

Нагадаємо, підвищення цін на газ вдарить по гаманцях українців: як це вплине на популярні послугим

Раніше Знай писав, що в Україні знову подорожчали хліб, масло та інші продукти: як змінилися ціни за 8 років.

Як повідомляв Знай.ua , ні грошей, ні квартири: Українка викрила схему забудовників, залишили без житла сотні людей.