Зростання ціни на газ значно вдарить по гаманцях українців. Експерти вважають, що це спричинить за собою подорожчання товарів щоденного споживання і багатьох послуг.

За словами економічного експерта Бориса Кушнірука зараз фактично весь світ перебуває в умовах світової енергетичної кризи. І ціни зростатимуть на всі енергоносії - газ, вугілля і нафту, передає "Телеграф".

газ, скріншот: YouTube
газ, скріншот: YouTube

Таке підвищення цін на енергоносії спричинить за собою подорожчання всіх товарів. Адже підприємства виробляють товар використовуючи газ та електроенергію, а продукцію перевозять використовуючи нафтопродукти з дорогої нафти.

За словами голови спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка, зростання тарифів для бізнесу не уникнути, оскільки ціни на газ для нього, на відміну від населення, держава компенсувати не буде.

"Варто чекати подорожчання майже всіх видів послуг, тому що подорожчає або газ для котелень в торгових центрах, або вартість тепла торгових центрів. А слідом за ним потягнуться вгору ціни на послуги всіх видів - спортзали, басейни, торгові центри, оренда приміщень під бізнес", — прогнозує Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Він вважає, що слід чекати подорожчання і в будівельній галузі. Адже, наприклад, при виробництві цементу або цегли для їх просушування активно використовується природний газ, а значить може вирости в ціні і саме будівництво.

Олег Попенко вважає, що конкретне зростання цін на товари і послуги буде залежати як від самої ціни на газ, так і від періоду подорожчання газу.

"Поки складно щось прогнозувати, якщо газ буде триматися в довгостроковій перспективі - це одне, якщо в короткостроковій, то великого зростання цін не буде", — говорить експерт.

Нагадаємо, что в Україні знову подорожчали хліб, масло та інші продукти: як змінилися ціни за 8 років.

Як повідомляв Знай.ua , ні грошей, ні квартири: Українка викрила схему забудовників, залишили без житла сотні людей.

Знай.ua писав, сир "ожив" в холодильнику українця через 2 дні після покупки