На прикладі Львівської області українці можуть дізнатися про те, як йдуть справи в різних регіонах. Справа в тому, що населення Львівщини споживає менше риби, цукру, олії та хліба, натомість їсть більше овочів, плодів, ягід та винограду, картоплі, а також м'яса та м'ясних продуктів, молока та молочних продуктів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з львівських видань.

Нагадаємо, що в суботу, 16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства. Домогосподарства Львівщини у 2020 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх грошових витрат (51%). Про це повідомило Головне управління статистики у Львівській області.

У 2020 році в порівнянні з 2010 роком на душу населення найбільше зросло споживання овочів і баштанних продовольчих культур (на 45%), плодів, ягід і винограду – на 29%, картоплі – на 17%, м'яса і м'ясних продуктів – на 16%, молока і молочних продуктів – на 7%.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зменшилося споживання риби та рибних продуктів – на 15%, цукру – на 14%, олії – на 13%, хлібних продуктів – на 11%. Львівська область серед регіонів України посіла друге місце за споживанням овочів, третє місце – за споживанням картоплі, п'яте місце – молока та молочних продуктів.

У сільському господарстві в 2020 році в розрахунку на душу населення вироблено 642 кг зернових і зернобобових культур, 639 кг картоплі, 322 кг овочевих культур, 56 кг плодових і ягідних культур, 52 кг м'яса, 184 кг молока, 231 шт яєць.

За обсягом виробництва овочевих культур Львівська область посіла друге місце серед регіонів України за обсягом виробництва картоплі-третє місце, плодових і ягідних культур, а також сої – четверте місце і восьме місце – за обсягом виробництва молока.

Раніше повідомляли, часник по 85, а сало - 200 гривень: порівняння цін на ринках у різних регіонах країни, де вигідніше.

Як повідомляв Знай.uа, поклав око на чужий город? Українців каратимуть за "самозахоплення" земельних ділянок.

Знай.uа писав, 44 тисячі за гектар: українська земля подорожчала вдвічі, і це не межа.