Відомо, що Україна починаючи з 2014 року відзначає важливе свято на державному рівні - День захисників України. А в 2021 році в офіційній назву до захисників додалися ще й захисниці. Все це не просто гра слів, у доповнення є вагомі підстави. Українцям нагадують, що дане свято - це не 23 лютого.

Це можливість згадати воїнів, які не повернулися з російсько-української війни, і подякувати бійцям, які восьмий рік поспіль тримають оборону на Східному фронті. У підрозділах, що стоять на передовій, служить чимало жінок.

Про історію Ольги розповідає один з українських телеканалів.

Історія захисниці України Ольги, скріншот: YouTube
Історія захисниці України Ольги, скріншот: YouTube

Ольга просить не називати її сержанткою. Вважає, що фемінітиви недоречні у військових званнях і посадах, і посилається на статут Збройних сил України. Так починається наше знайомство з військовослужбовцем 24-ї бригади імені короля Данила.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Дівчина спілкується українською з вкрапленнями Галицького діалекту. Навіть важко повірити, що до 2014 року вона жодного разу не була в Україні. Про своє, тепер уже колишнє, російське громадянство Оля згадує неохоче.

История защитницы Украины Ольги, скриншот: YouTube
История защитницы Украины Ольги, скриншот: YouTube

"Народилася в Челябінську і цього достатньо. Я не спілкуюся з родичами, з мамою — дуже рідко. Про погоду, про природу і все", — говорить Оля.

Оля не увірувала в "кримнаш" і "бендер", про які невпинно твердила російська пропаганда, і одного разу взяла квиток в один бік. На відстані в 2 500 км почалося її нове життя.

Пройшла військові навчання, пішла на фронт у складі добровольчого батальйону, потім волонтерила медиком, далі знову добробат і нарешті – служба за контрактом. Від російського громадянства дівчина зреклася. Українське, через бюрократичну тяганину, отримала тільки в 2017-му, на той час вже два роки воювала на передовій. Питання про фронтовому стажі застає її зненацька, загинає пальці.

"Сім. Сім років. Я ось тільки зараз порахувала. Що мене тут тримає? Не знаю. Виконання боргу свого. Ти тут потрібен, ти знаєш, що ти тут робиш, для чого. А що буде, якщо ми всі встанемо і підемо? Ніхто крім нас. Ми, звичайно, не десантники, але дійсно ніхто крім нас. Є молоді хлопці, яких треба вчити.", - розповіла Ольга.

Раніше повідомляли, Олександр Пікалов з " Квартал 95 "влаштував святкову проповідь для захисників і козаків: "День моїх коханих...".

Як повідомляв Знай.uа, на Покрову під храмом побилися прихильники УПЦ і ПЦУ: хто і чому почав бійку.

Знай.uа писав, Олена Зеленська розповіла про героїчний подвиг українок у ЗСУ: "Нарівні з чоловіками".